Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ГКПП "Капитан Андреево".
ГКПП "Капитан Андреево".

Нов опит за пренасяне на голямо количество недекларирана валута предотвратиха митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево", съобщиха от регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

На 4 юли около 18:25 часа, на пункта пристига товарен автомобил с турска регистрация на път от Германия през България за Ирак. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в хладилния агрегат на полуремаркето, както и в арматурното табло в шофьорската кабина, са открити полиетиленови пликове с банкноти в купюри от 5, 10, 20 и 50 британски лири. Общото количество на откритата недекларирана валута е 531 315 британски лири с левова равностойност 1 208 890 лева.

По случая е образувано бързо производство под надзора на прокуратурата. Водачът – Д.К (36 г.), турски гражданин, е привлечен като обвиняем.

Само ден преди този случай, на пункта в товарен микробус от Великобритания през България за Турция бяха открити нелегално пренасяни 484 160 британски паунда и 11 240 шотландски паунда, равняващи се на 1 118 221 лева, предава БТА.