Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Един от арестуваните африканци при спецакцията на полицията в Слънчев бряг. Снимки:МВР
Един от арестуваните африканци при спецакцията на полицията в Слънчев бряг. Снимки:МВР

Арестуваха петима, иззеха кокаин, марихуана и екстази, скрити на плажа

Престъпна схема за пласиране на наркотици в Слънчев бряг с участието на т.нар. „викачи" по заведенията” бе разбита от бургаски криминалисти и служители на Районното управление в Несебър.
При спецакция в района до бийч бар „Викинг” са арестувани петима мъже между 21 и 45 години от Нигерия, Руанда и Гана, постоянно пребиваващи в България. Спрямо един от тях е повдигнато обвинение, като предстои гледане на постоянната му мярка за задържане, уточни говорителят на полицията Цветелина Рандева.
 Открити са 16 найлонови пликчета с кокаин, около 40 гр. марихуана и 35 таблетки - екстази. Наркотиците били майсторски укрити  в тайник на плажа.

"Викачите" пласирали дрогата по специална схема така че между първия участник и човекът ,който дава наркотика да има още няколко звена.

Стъпките били следните: първият „викач” уговарял клиента, като го е предавал на втори човек, а той на трети, водещ го до тайник на плажа. Междувременно други двама играели ролята на „съгледвачи”, осигуряващи спокойствие по време на сделките, разкриха разследващи.

До ареста на пласьорите се стигнало в резултат на търпеливо наблюдение и документиране на осъществяваната престъпна дейност от страна на полицейските служители.
Материалите по случая са докладвани в Окръжна Прокуратура  Бургас. Работа по документиране на цялостната престъпна дейност на лицата продължава от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР - Бургас и служители на сектор „Криминална полиция” при Районно управление - Несебър.

Сред пласираната дрога били таблетки екстази.
Сред пласираната дрога били таблетки екстази.
Наркотиците били складирани в тайник на плажа.
Наркотиците били складирани в тайник на плажа.