Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тошко Йорданов КАДЪР: bTV
Тошко Йорданов КАДЪР: bTV

Ако се провали първият мандат, си е тяхна грешка. Ако отидем на избори, "Продължаваме промяната" ще е тази, която ни е закарала натам.

Това каза зам.-шефът на ИТН Тошко Йорданов пред БНТ.

Ако ПП си мислят, че могат да говорят с отделни хора от партията ни, не са познали, коментира той решението на "Промяната" да не ги канят на преговори, а да разговарят с отделни депутати в парламента за подкрепа.

Виктория Василев постъпи достойно, няма да коментирам дали ПП са се пробвали да говорят с нея. Аз я разбирам, каза той за решението на секретаря на ИТН Виктория Василева да напусне парламента.

Министърът на енергетиката Александър Николов е по-мъж от министъра на спорта Радостин Василев, каза Йорданов. Според него Николов нямало да води разговори да остане в кабинета на ПП.

Нека да видим какво ще реши президентът Радев за третия мандат. За първия се говори как могат да направят нещо с ДПС и ГЕРБ. Не е нужно да гласуват за тях, може на някой да му стане лошо, да е попаднал в задръстване. Но ще е ясно, че има подкрепа от ГЕРБ и ДПС. Когато се избираше кандидатът на ДБ за СЕМ - Пролет Велкова, не им достигаха гласовете, а ДПС не влязоха в залата. Така че те този номер вече са го правили. Ето това е лицемерието в парламента. Те се плюят и обвиняват други за връзки, а всъщност го правят те, подчерта Йорданов.

Нали не си представяте как Слави се крие в тъмна стаичка? Другият лаф е, че седи на диванчето. Той стои, защото има проблеми с кръста. Един от техните се пошегува, че Слави е Волдемор - онзи, който не трябва да се назовава, каза той.

Нека да се извадят записите от заседанието, което е било за руските дипломати. Премиерът веднъж каза: "Аз така как ще накарам някой да свидетелства, ако не се вижда кой излиза и кой не излиза". Има някакви слухове за пици, които не са били пици, каза той. Според него преди вре енергийният министър намерил алтернативни  доставки за АЕЦ "Козлодуй", но Асен Василев и началникът на кабинета Лена Бориславова му провали преговорите, защото много говорели по телевизията. Йорданов обаче не разказа повече и препрати към енергийния министър Александър Николов.