Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вътрешният министър Бойко Рашков говори пред младежите, които са доброволци към ГДПБЗН.
Вътрешният министър Бойко Рашков говори пред младежите, които са доброволци към ГДПБЗН.

За всяка държава защитата на населението при пожари и природни бедствия, както и опазването на имуществото, културните и материалните ценности, е важна и отговорна задача. Общество ни се нуждае от една устойчива, модерна и работеща система за осигуряване на тази защита", каза вътрешният министър Бойко Рашков  при откриването на кръгла маса, посветена на доброволците в УНСС. Според Рашков гражданите имат все по-важна роля за пожарната безопасност. 

Парламентарният секретар на Национално сдружение на общините в България“ Благой Станчев посочи, че има трудности при регистрирането на доброволчески формирования в населените места с до 30 хил. души. Директорът на "Пожарна безопасност и защита на населението“ в МВР ( за която има проект да се обособи в самостоятелна агенция в Министерския съвет) Николай Николов представи стратегията за развитие на доброволните формирования у нас и изнесе данни за състоянието им. 

Доклад представи и председателят на Националната асоциация на доброволците в България Ясен Цветков. 

На форума присъстваха членовете от Младежкия доброволен отряд към община Белово. Той е сформиран през март, а младежите. Младежите са на възраст до 17 г. и вече са преминали обучителен курс.