Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Многолюдна група берачи на липов цвят вандалски сякоха дървета в махала Райковска край Троян. За неправомерните им действия е получен сигнал в РУ на МВР в града в сряда по обяд. Полицейски автопатрул се отправил към посоченото място и установил, че там са се разположили две жени - 20-годишна от Ловеч и 58-годишна от Казанлък, както и петима мъже - трима от Мъглиж на възраст 20, 28 и 36 години, 31-годишен от с. Горно Трапе и 61-годишен от с. Тъжа.

Берачите от пъстрата група не представили разрешение от община Троян за осъществяване на такава дейност. Освен това били твърде шумни и затруднявали движението на автомобили по пътното платно.

Оказало се още, че част от нарушителите секли клони на липи и в нощта на 27 срещу 28 юни в района на кръгово кръстовище на ул. "Васил Левски" в централната част на Троян. Тогава, въпреки полицейската намеса, групата отказала да спре брането на липов цвят, а също и да почистят вече отрязаните клони.

Съставени са им актове за административно нарушение и е образувано досъдебно производство. За срок от 24 часа в полицията са задържани тримата жители на град Мъглиж и 31-годишният мъж от село Горно Трапе.