Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тимът от “Герена” спешно се нуждае от свежи приходи, иначе започва да разпродава футболисти

Директорът на сините Иво Ивков лично поканил "Юнайтед груп"за спонсор, те били впечатлени от атмосферата на стадиона

"Левски" ще има нов собственик, ще бъде отново номер 1 и ще получи нов стадион", заяви пред многобройната тълпа Наско Сираков горе-долу по това време миналата година. Моментът беше идеално подбран от изпълнителния директор на "сините" – честваха се 107 години от основаването на клуба.

Феновете наистина повярваха, че техният любим отбор най-сетне ще се оттласне от дъното. Сираков им обеща заможен собственик с английски паспорт и с американски бизнес.

Босът на тима от "Герена" дори се похвали, че всички детайли са уточнени и сделката се оглежда от адвокатите на двете страни.

Дни по-късно грандиозният план се оказа с глинени основи и се срути шумно за кеф на привържениците на ЦСКА. Джоузеф Диксън дойде в България, обеща да инвестира 250 млн. лева и след това се изнесе в неизвестна посока, оставяйки впечатлението, че "Левски" е бил на косъм от грандиозна измама.

Наложи се

Наско Сираков

публично

да се извини,

че се е предоверил на съмнителния бизнесмен.

13 месеца по-късно "сините" фенове отново са привлечени от новината, че техният отбор е на път да се сдобие с мощен собственик.

И този път е сериозно! Акциите са поискани не от някакъв внук на барон Мюнхаузен, а от компанията "Юнайтед Груп", която притежава "Нова Телевизия" и "Виваком".

По-важното е, че собственикът на "Юнайтед Груп" – сръбският медиен магнат Драган Шолак, притежава английския "Саутхемптън" и разбира от управлението на големи клубове. На "Герена" се говори, че

сърбинът е пратил

свои емисари

да гледат финала за Купата на България и те останали изключително впечатлени от атмосферата на стадион "Васил Левски".

След това била проведена и среща с треньора Станимир Стоилов, който също изненадал чужденците с добре аргументираните си планове как да върне "Левски" по пътя на победите. Последвали още срещи и ето че сега изпълнителният директор на "сините" Иво Ивков, който иначе е изключително предпазлив откъм големи обещания, призна пред медиите, че преговори действително се водят.

"Наистина има интерес от "Юнайтед Груп”.

Лично аз ги потърсих

като нов спонсор

Защото нашият спонсор изнемогва да изпълни изискванията ни - обясни Ивков, вдъхвайки надежда на феновете. - Преди мача с ЦСКА видяха тренировка на "Левски", която не са виждали и в "Саутхемптън". После гледаха и финала. Изпратиха писмо за намерение за придобиване на клуба. Нещата са в зародиш."

На “Герена” спешно се нуждаят от пари, за да си платят задълженията към НАП. Иво Ивков за пореден път благодари на феновете за тяхната финансова подкрепа, но само тя не стига.

Не са достатъчни и парите на основния спонсор

Сегашният изпълнителен директор изчисли, че софийският клуб ще трябва да плати поне 2 млн. лева до края на 2022 г., за да диша по-спокойно. Лошата новина е, че толкова голяма сума трудно ще се събере само с помощта на поредица от събития в подкрепа на тима.

"Ако кампаниите са недостатъчни, ако не намерим силни и нови спонсори, ако не дойде нещо ново, ние ще се справим и чрез други начини. Имаме план "Б", като например продажба на футболисти от гръбнака на отбора”, призна изпълнителният директор Иво Ивков. Но преди това да се случи, феновете може да са щастливи, че един от най-добрите играчи в състава Филип Кръстев ще остане за още една година под наем и ще вдига качеството на отбора.

Задават се два зрелищни мача с гръцкия ПАОК. Преодоляването на подобен съперник граничи с

(не)научна фантастика,

но поне феновете ще си припомнят отново удоволствието да гледат мачове с качествени европейски тимове, а в касата на клуба ще влязат важни постъпления. Но големите промени ще настъпят само и единствено ако се стигне до договор с компанията собственик на "Саутхемптън".