Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тошко Йорданов КАДЪР: bTV
Тошко Йорданов КАДЪР: bTV

Решението за изгонването на 70 руски дипломати е лично на Кирил Петков и то му е хрумнало във влака, когато пътуваше за Украйна, когато ходиха в Киев. Някъде по гарите. Това заяви председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов пред Нова тв.

Тогава го е споделил с хората там, от нашите беше Станислав Балабанов, обясни Йорданов. Хрумката му е от преди 4 месеца, няма дипломатическо решение, добави той. 

Според него тогава са се провели разговори и от МВнР са обяснили на премиера, че има определени правила и стъпки за това. Още тогава са му казали, че не е дипломатически ход, добави Йорданов.

„Най-добре е Теодора Генчовска  да го каже, но знам, че Генчовска не смяташе, че това е правилна стъпка, защото си има определени правила. Това не е детската игра и да се разсърдим на някой”.

„Ако има руски дипломати, които изпълняват шпионска дейност, логично е, ако бъдат разкрити, да бъдат отзовани. Избягвам да казвам дали съм против или не, защото не съм вътре в системата. Казвам само, че не се прави токова рязко и изпитвам съмнения дали всички са шпиони, защото бройката му е хрумнала в главата преди 4 месеца и не е въз основа на службите”, добави той.