Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Надежда Нейнски
Надежда Нейнски

България трябва да подкрепи Украйна с оръжие, защото това е геополитически знак, каза бившият външен министър Надежда Нейнски по Би Ти Ви.

Всички въпроси - икономически, съдебни промени, борба с корупцията, минават по думите й с подкрепата на ЕС и НАТО. Затова държавата ни трябва да подкрепи Украйна, защото колебливото поведение рискува да ни постави в сивата зона. Според Нейнски в Европейския съвет се обсъжда решенията да бъдат вземани вече не с пълно мнозинство, а с две трети. При това положение някои държави ще останат встрани без право на глас и само ще изпълняват решенията.

Според Нейнски България има нужда от реформаторско проатлантическо мнозинство. Как ще се формира, тепърва ще видим. Предстои взимането на много важни решения, тъй като войната в Украйна е заявка за нов световен ред, не само влизане на една държава в друга. Това не бива да се забравя, каза Нейнски.

По думите й геополитиката определя в момента вътрешната политика на България.

Нейнски обясни, че предложението за Северна Македония е на целия Европейски съюз, а не на Франция, която е негов председател сега.

Това не е сондаж и оферта, която да дискутираме. Съгласувано е между страните членки и България го одобри. То е в интерес на двете страни и дава възможност в района да се създаде атмосфера на сигурност.