Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Андрей Гюров.. Кадър БНТ
Андрей Гюров.. Кадър БНТ

"Ще направим всичко възможно да не се стигне до избори". Това заяви в "Панорама" по БНТ снощи лидерът на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров.

По думите му, диалогът с привържениците и част от хората в ИТН може да продължи на база цели, идеи и каузи.

"Правителството падна по простата причина, че не осигурихме корупционна приемственост в управлението. Правителството не падна в парламента, а на „Капитан Андреево“, добави той.

Гюров коментира и отношенията на ПП с президента Радев. „Тези същите хора, които протестираха по улиците, които избраха промяната и поддържат пътя, който избрахме, поддържаха и президента, когато прокуратурата влезе в Президентството – те бяха срещу корупцията. Ако президентът излезе на площада, ще намерим много общи теми и ще се радваме да говорим с него“.

Шефът на парламентарната група на ПП коментира, че решението на парламента за РСМ е било най-доброто. Той нарече това „победа на българската дипломация“. „Да живеем не разделени от една граница и да говорим на един език заедно в Европа“, посочи той.

Според Гюров, критиките към Кирил Петков относно РСМ са политическа шизофрения. Първо, че не е било приемливо да вземе сам решението, а след това, че е дал на парламента да каже да се вдигне ли ветото за преговори за членство в ЕС на съседната ни страна. „Прилича ми на вица: защо си с шапка, защо си без шапка“,коментира шеговито той.

От „Продължаваме промяната“ ще направят всичко възможно да изпълнят мандата си в рамките на настоящото Народно събрание. Гюров, обаче, уточни, че не са готови на сделки и компромиси.