Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съдебната палата в Кюстендил.
Съдебната палата в Кюстендил.

Районен съд - Кюстендил наложи наказание „лишаване от свобода“ на подсъдим, опитал да излезе през ГКПП Гюешево с лична карта на друго лице.

Съдебният състав, под председателството на съдия Николай Николов, одобри споразумение и наложи наказание от 10 месеца „лишаване от свобода“, при първоначален „строг“ режим на изтърпяване и „глоба“ в размер на 100 лв. за 50 - годишен мъж от София. Той се призна за виновен в опит да излезе през границата на страната, без разрешение на надлежните органи на властта и за противозаконно използване на лична карта, издадена на друго лице.

Стефан К., който е осъждан над 10 пъти, се призна за виновен в това, че на 3 февруари 2022 г. е направил опит да излезе през границата на страната за Република Северна Македония, но е бил заловен.

Подсъдимият се призна за виновен и в това, че на същата дата, на ГКПП Гюешево противозаконно си е служил с официален документ, издаден на друго лице – лична карта на С. М., с цел да заблуди длъжностно лице – младши инспектор, служител на ГКПП Гюешево.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.