Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съдебната палата в Кюстендил.
Съдебната палата в Кюстендил.

Окръжен съд – Кюстендил даде ход на съдебното следствие по дело за документна измама за над 690 хил. лв., със 199 пострадали.

Състав на съда, под председателството на съдия Йоланда Цекова, даде ход на съдебното следствие по делото за документна измама. Разпитани бяха първите 7 свидетели, които по списък са над 150. Окръжен съд продължава с разпита на свидетели, призовани за нови 4 дати: 22 юни, 24 юни, 27 юни и 28 юни.

Делото продължава по общия ред, с 4- ма подсъдими, за трима от тях - с обвинения за измама в големи размери, а за един – с обвинение за документна измама в особено големи размери, за което законът предвижда „лишаване от свобода“ за срок от 10- 20 години.

Обвинението е, че в периода от февруари до юни 2006 година, чрез използване на неистински официални и частни документи, в офис на финансова къща, с клон в град Кюстендил са получили без правно основание парични суми в размер на: за подсъдимия Р. Х. - 351 762 лв., за подсъдимите З. У и И. У – 338 129 лв. и за подсъдимия И. Л. – 2 480 лв.

В обвинителния акт се посочва, че чрез използване на неистински пълномощни от пострадалите лица, имащи право на обезщетения от процеса на приватизация, подсъдимите са получили посочените парични суми.

Списъкът на пострадалите включва 199 лица от територията на цялата страна.