Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Д-р Любомир Канов КАДЪР: bTV
Д-р Любомир Канов КАДЪР: bTV

Междувпрочем, всички наши кратковременни съждения, омрази и вражди, ще изтлеят при първия скреж върху нашите прозорци и стъклата на нашите втора ръка автомобили. Когато стане истински мразовито и когато лятото свърши, тогава ще изтрезнеем.

Затворени в малкия свят на нашите нужди, ще изохкаме горестно защо “никой няма да ни даде парииии…” Ами, няма кой.

“Държавата”, която по кривата ни пост-социалистическа логика, трябваше да се грижи за нас, я няма вече. Тя беше ограбена, банкрутирала след 9.9.1944 три пъти, беше плячкосала пенсионните пари на милиони българи, беше предложена и отхвърлена за продан от СССР и след това ограбена от банкерите на ДС поне три пъти по време на т.нар. Преход. Тя е бедна, зависи от труда на около един милион работещи, продуктивни хора, които плащат данъците за останалите.

Но, днес всеки продължава да иска “държавата” да се грижи за него. Вместо той самият да го стори. Както е било в някогашна България, когато хората са били стопани на земята си, на семейството си и дори на своя труд. Без да идеализираме тогавашната ситуация, в която е имало достатъчно несправедливости. Но в България е имало няколко десетилетия продуктивен капитализъм, разрушен успешно от “борците” срещу него. За което получиха “народни” пенсии и вероятно още ги получават, ако са живи. Плюс бонус за “антифашизъм”. В тази шашма македонците ще инкасират ползите от “борбата срешу фашистичките бугари”.”. Децата на тези “борци” обаче са върли и безмилостни капиталисти. Нямат срам от произхода на парите си, които са крадени от “пролетариите” и от “работническата класа”. Тук изненади няма.

Изненадата е, че има толкова много глупаци в онова, което се обобщава като “български народ” и те не са в състояние да разберат причините за собствената си несретна съдба, а винят външни фактори. Напоследък, начело с Копейкин, винят “краварите” тоест американците. Ако знаеше Копейката, че само 2% от тези фермери произвеждат храна не само за цяла Америка, но и за останалия свят, дали щеше да зее с кухия си фашизоиден дискант на автоматизиран робот срещу целокупна Америка и да обвинява, че такива като нас и американците сме “фашистка сган”? 

Кой успя да вкара в идеологизирания жаргон на подобни отрепки тези така лесни обвинения и да остане безнаказан? Да наричаш “фашист”, който ти падне и по този начин да си извоюваш политическа неуязвямимост е доста подло занимание. Защото някакви хора са се заели да изкореняват несъществуващият фашизъм, докато комунизма в новите си одежди продължава да безчинства навсякъде по света и у нас?

Що за свят е това, който позволява такива политически нахалници да окупират националния ефир и да подлъгват наивните и озлобени лузъри да гласуват в тяхна полза?

*Коментарът е от фейсбук