Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

До полунощ на отделни места в Югозападна България все още ще има превалявания, но през нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно и вятърът ще стихне. Това съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик на Националния институт по метеорология и хидрология Георги Цеков. Утре ще е предимно слънчево.

След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб, в Югоизточна България до умерен североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между 25° и 30°, в София около 25°. Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури 22-26°.

Температурата на морската вода е 21-23°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност, но само на изолирани места ще превали. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 12°.

В понеделник ще бъде предимно слънчево и със слаб югозападен вятър дневните температури ще продължат да се повишават - максималните ще са между 27° и 32°. Във вторник ще се появи северозападен вятър и временно ще се усили до умерен; облачността ще е променлива, по-често до слънчево, но в планинските райони в Западна България не са изключени следобедни краткотрайни превалявания. В сряда ще се задържи предимно слънчево, с купеста облачност след обяд, вероятността за валежи е малка. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 30° и 35°.