Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 43-годишен мъж за грабеж и обсебване на чужда вещ, извършени при условията на опасен рецидив.

Обвинението срещу К.З. е за това, че на 30 септември 2021 г. в Луковит, отнел 120 лева от софиянеца Е. Д., употребявайки сила. Апашът първо го шамаросал, а сетне забил юмрук в лицето му, крещейки "давай парите". Обвиняем е и за това, че задигнал и мобилния телефон на столичанина.

К.З. е осъждан 19 пъти за извършени престъпления от общ характер - четири от присъдите са за грабежи.

Ден преди престъпленията, К.З. и Е.Д. се запознали в района на Лъвов мост в София. Двамата пили бира до 22 ч., след което с автобус отпътували за Луковит, където продължили да се черпят. През цялото време сметките плащал пострадалият.

В ранните часове на 30 септември обвиняемият започнал настоятелно да иска пари от Е.Д., но той му отказал. Тогава К.З. изкрещял "давай парите", нанесъл му няколко удара и му взел парите от джоба на анцуга. Малко по-късно обвиняемият поискал Е.Д. да му даде мобилния си телефон, за да го ползва, но след това отказал да му го върне.

Същата сутрин пострадалият съобщил в полицията за извършените грабеж и обсебване. Обвиняемият е задържан и в момента е в Затвора-Ловеч.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.