Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем К.С., на 51 г., Г.К., на 37 г., и Ж.Т., на 37 г., за това, че на 10.06.2022 г. на автомагистрала „Тракия“, на км 170, в посока София, с цел да набавят за себе си имотна облага противозаконно са подпомогнали 6 чужди граждани от Мароко да преминават в страната в нарушение на закона. Престъплението е извършено чрез използване на моторно превозно средство, съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Пловдив.

Тримата са действали като съучастници - К.С. като извършител, а Г.К. и Ж.Т. като помагачи.

На 09.06.2022 г. К.С. потеглил от София с лек автомобил марка "Пежо", който му бил осигурен от Г.К. и Ж.Т. Следвало да извърши превоз на хора в обратна посока - от Бургас до София. Постигната била уговорка Г.К. и Ж.Т да се движат пред него с друг автомобил, като пилотна кола, и да го уведомяват за полицейски патрули, за да достигнат крайната дестинация без проблеми.

Двата автомобила потеглили от София в посока към Бургас. Г.К. и Ж.Т се движели с автомобил, марка "Фолксваген Поло", който бил управляван от Г.К. Ж.Т. поддържал непрекъсната комуникация с К.С. по мобилен телефон.

След пристигането им в Бургас били получени нови указания, като следвало да вземат чуждите граждани близо до Сливен. Двата автомобила потеглили обратно. Те спрели в местност близо до града. Там в автомобила, управляван от К.С., се качили общо шест чужденци - граждани на Мароко.

Двете коли потеглили по автомагистрала "Тракия" в посока към София. На 10.06.2022 г., в района на област Стара Загора те били спрени за проверка от служители на ОД на МВР - Стара Загора. Те установили, че в лекия автомобил "Пежо" пътували шестима чужденци – граждани на Мароко. Мигрантите били преминали на територията на страната през "зелена" граница от Турция.

Тримата обвиняеми са осъждани, като Г.К. - за същото по вид престъпление. Те са били задържани първоначално за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът е определил мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемите.