Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Настимир Ананиев. Кадър БНТ
Настимир Ананиев. Кадър БНТ

"Показахме, че има пет депутати с морал и съвест. Аз мисля, че ще има и повече", така в "Още от деня" по БНТ депутатът от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев коментира решението на петима депутати от "Има такъв народ" да напуснат редиците на партията си и да подкрепят правителството.

Важното е, че днес чухме как беше разобличен г-н Слави Трифонов за всички неистини, които каза във вчерашното си интервю.

"Това интервю провокира повечето от тези хора, може би, да вземат финално тяхното решение", заяви Ананиев.

По думите му в момента се води битка за България и сега е важно всеки на коя страна ще застане. Дълг на всеки един народен представител е да работи за България.

Ананиев призова народните представители, които имат морала и съвестта, да подкрепят реформите, които са заложени. Много ясно сме посочили приоритетите си - бюджет, закон за КПКОНПИ, подпомагане на бизнеса и законопроекти, които досега са бавени по различни причини, допълни той.

Атанас Зафиров. Кадър БНТ
Атанас Зафиров. Кадър БНТ
Според зам.-председателя на БСП Атанас Зафиров няма нищо изненадващо в случващото се днес, тъй като тези процеси зреят отдавна.

"В Народното събрание групата на "Има такъв народ" показваше признаци на различност и по време на гласувания, и в различни декларации, и редица други неща, така че аз лично не съм изненадан от този ход. Чутото от пресконференцията на Радостин Василев е доста стряскащо като констатации", отбеляза той.

Зафиров подчерта, че от изнесената на брифинга информация става ясно, че причината за решението на Слави Трифонов да оттегли министрите си и да напусне коалицията е единствено и само власт и пари. Беше потвърдено още, че темата Македония не съществува.

Атанас Зафиров призна като слабост факта, че 6 месеца правителството работи без програма. Съвсем логично е правителството да продължи работата си, като в състава му продължат да бъдат партиите, които в момента участват в управлението, както предложи и г-жа Нинова вчера. Той коментира обаче, че очевидно в "Има такъв народ" диалогът е бил прекъснат.

По думите му битката за постове и многомилиардни средства доведе до създалата се ситуация. Затова сега е моментът да се говори повече за политики.