Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем и задържа мъж за побой и закана с убийство в условията на домашно насилие, съобщиха днес от Апелативната прокуратура в  Пловдив. 

Р.Р., на 38 години, е привлечен като обвиняем за това, че на 27 март т.г. в Ст.Загора и в землището на селата  Арнаути и с. Самуилово, е причинил на 32-годишна жена средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на дясна подбедрица. Деянието е извършено в условията на домашно насилие. Той е обвинен и за това, че в същия ден в Стара Загора се е заканил с убийство на пострадалата жена с думите: "Ще те заровя жива!" и тази му закана е възбудила основателен страх, че може да бъде осъществена. 

Обвиняемият Р.Р. и пострадалата живели на семейни начала и са родители на две деца. След раздялата им Р.Р. започнал да преследва, заплашва и упражнява агресия над жената. Имал издадени заповеди за защита от домашно насилие.

След извършено разследване и събиране на достатъчно доказателства наблюдаващият прокурор е привлякъл като обвиняем Р.Р. и е постановил задържането му за срок от 72 часа. Изготвил е и искане до Районния съд в Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража". Искането не е уважено от съда и спрямо Р.Р. е определена мярка "домашен арест". Днес наблюдаващият прокурор подаде протест срещу това решение на съда.