Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Две години и половина ще лежи в затвора 49-годишен мъж от петричкото село Самуилово за участие в трафик на дрога за Гърция.

Г. А. призна вината си и сключи споразумение, одобрено от Окръжния съд в Благоевград.

Престъплението бе разкрито на 4 октомври м. г. Полицаите от Благоевград започнали разследване след постъпила оперативна информация за лица, осъществяващи регулярен трафик на наркотици от България за Гърция. В хода на работата по нейното систематизиране и анализиране е била установена цялостната схема на извършването на престъпната дейност.

На 4 октомври 2021 г. е била проведена специализирана полицейска операция. Около 4,30 ч, на ГКПП Кулата, е извършена проверка на пътуващия за Гърция тежкотоварен автомобил влекач. В специално пригоден тайник в камиона, в черна найлонова торба е бил открит правоъгълен пакет, опакован с тиксо, в който имало 500 грама хероин на стойност 25 хил. лв. Водачът на камиона - 35-годишният Сейфедин К. е арестуван. Разследването установило, че няколко часа по-рано той получил дрогата от Г. А., който също е арестуван.

Мъжът от Самуилово, който вече е осъждан, е обвинен за притежание на хероин, както и като помагач на Сейфедин. Той го склонил и мотивирал, като му обещал заплащане на парична сума и му дал пакета с хероина, за да го пренесе към Гърция.

Г. А. признал вината си за двете престъпления и ще лежи 30 месеца в затвора, както ще трябва да плати и глоба от 2500 лв.