Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Огнян Атанасов  СНИМКА: Тони Маскръчка, Архив
Огнян Атанасов СНИМКА: Тони Маскръчка, Архив

Огнян Атанасов, познат като Петричкия Ескобар, ще се изправи пред съда по дело за Европейска заповед за арест. 

Вчера по обяд на пътя между гр. Петрич и с. Тополница е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 37-годишен мъж от гр. София. В хода на проверката е констатирано, че водачът шофира след употреба на наркотично вещество, а в автомобила е установен 58-годишният Огнян Атанасов от с. Тополница, който се издирва на основание Европейска заповед за арест.  Оказало се, че Атанасов е обявен за издирване в Шенгенската информационна система. За него веднага е пристигнала Европейска заповед за арест,  а днес в Окръжна прокуратура е пристигнал и превод на български на документа. 

След 24-часовото му задържане, прокуратурата постанови да остане под стража за още 72 часа.

Атанасов се издирва от Гърция заради нова присъда за наркоразпространение отпреди 3 г.

Преди повече от 20 г. той получи доживотен затвор в Гърция за дрога, но успя да избяга от най-строго охранявания затвор. Тук срещу него също има дела за наркотици и пране на пари, но те са спрени заради влошеното му здравословно състояние.

Ако превода на ЕЗА отговаря на всички изисквания, се очаква прокуратурата да внесе утре в съда искане за постоянна мярка "задържане под стража", докато трае по същество делото за изпълнение на ЕЗА.