Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ТОМА БИКОВ
ТОМА БИКОВ

Своеобразен вот на доверие предстои с актуализацията на бюджета и след това - с персоналните промени в кабинета, смятат от ГЕРБ

На мястото на Кирил Петков бих поискал вот на доверие в тази ситуация и чак тогава бих говорил за правителство на малцинството. Това заяви Тома Биков от ГЕРБ в кулоарите на парламента.

От партията обаче не бързат да внасят вот на недоверие срещу правителството. Според Биков своеобразен вот на доверие предстои с актуализацията на бюджета и след това - с персоналните промени в кабинета. Очевидно ние нямаме доверие на това правителство, добави той. ГЕРБ няма да подкрепи актуализацията на бюджета и определят като смешна опцията да подкрепят Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ.

И попитаха ще има ли закон за комисията. Правителство с този мандат и с този състав очевидно не може да продължи да работи, заяви той. На въпрос дали ще подкпят правителство на малцинството с мандат на ИТН, Биков заяви, че ГЕРБ са носили отговорност, когато са били на власт и не бива да ги карат да носят чуждата сега.

Тъжно и тагично е че правителството се разпада не поради дълбоки идеологически противоречия, за които говорихме още от неговото създаване, а поради взаимни обвинения в корупция и некомпетентност, заяви шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. И повтори, че субектите в коалицията са несъвместими.

Достигнаха до ниво нулева толерантност, дори помежду си. От вчера сме свидетели на грубо погазване на елементарни етични норми на поведение между политици, език на омразата и грубо поведение, добави тя. Според нея след серия от кризи вероятно ще настъпи и политическа. Предстои да се вземат решения, изцяло от правителството, то все още съществува, отбеляза Атанасова.