Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Девет месеца ще лежи в затвора гражданин на Алжир, опитал да премине 2 пъти незаконно границата на страната, постанови Районният съд в Кюстендил.

Чужденецът се призна за виновен в това, че на 27 март 2022 година, в местността „Славчето“, община Трекляно е направил опит да излезе през границата на страната за Република Сърбия. За подсъдимия това е втори незаконен опит за пресичане границите на страната, като престъплението е извършено в изпитателния срок на наказание, одобрено от Районен съд - Ген. Тошево.

Съдът определи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, за 21- годишният Кадур М. Привежда се в изпълнение и наложеното му наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, отложено с изпитателен срок от 3 години от РС – Ген. Тошево, с определение от 4 февруари 2022 година.

Алжирският гражданин е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, като това задържане следва да бъде приспаднато от определеното му общо наказание. Съдът определя първоначален режим на изтърпяване на наказанието „общ“.