Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Десислава Петрова
Десислава Петрова

Траурният агент отричал, твърдял, че е станала грешка

Роднините на починали са плащали по 1000 лв. за кремацията им. Месец по-късно един от тях е получил урна с прах. Не са имали информация, че баща им не е бил кремиран", каза прокурор Десислава Петрова във връзка с разследването срещу погребалния агент Георги Енев, който е задържан по случая със 7-те трупа в гората до Банкя.

Разпитан като обвиняем, той не се признал за виновен и е казал, че е станала грешка. Разследващите ще проверяват версията му.

Досега е идентифициран само един от труповете. Той е на мъж, който е живял под наем в Банкя, а след смъртта му синовете му са наели Георги Енев да го кремира, посочи Стойно Цветков от СДВР.

"Случаят е специфичен и е прецедент", каза прокурор Петрова, а комисар Цветков го нарече един от най-грозните в кариерата му.

Георги Енев е осъждан за други престъпления в миналото. След като случаят стана известен, десетки са подали сигнали в полицията, че са ползвали услугите на Енев за кремация на близките им.

При първото разравяне на почвата в гората са установени 2 трупа, на другото място още 5. Три са на жени и 4 на мъже. Според експертите няма данни за насилствена смърт. В напреднал стадий на разлагане са.

"В Клисура има гробищен парк, който не е действащ. Близо до него са намерени и извадени тленните останки. През януари месец е починал човекът, който е идентифициран. Имаме информация, че са повече хора", каза комисар Цветков.

В микробуса на Енев не е имало трупове, а три празни ковчега. От офиса, който е ползвал, са иззети документи, които се анализират. Наемал е хора, които да копаят. Някои са разпитани, стана ясно още от брифинга на прокуратурата.