Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Какво вършат "полезните идиоти" като левичарския паун и гуру на анархизма Ноам Чомски Ноам Чомски СНИМКА: Радио Китай

Възпитано и информативно писмо на украински академични интелектуалци до левичарския паун и гуру на анархизма Ноам Чомски. Верен на идеологическите си фантазии, Чомски е публикувал голям обем статии и интервюта, в които преповтаря основните опорни точки на кремълската пропаганда за агресията в Украйна. Чомски не е оригинален в това начинание. Още от първите дни на болшевишката революция и до ден днешен, една категория леви интелектуалци, наричани за удобство от В.И.Ленин "полезни идиоти", рисуват омайващи картини на съветската - днес руската действителност и очернят всички тези, които са попаднали под железния валяк на кремълската агресия. Тази практика успешно продължава и днес.

Така Украйна, която пред очите ни се превръща в една достойна и обединена нация под имперското насилие - подобно на повечето други нации в Европа и света, конституирали се по подобен начин през последните 300 години - се представя от Чомски § С-ие като: 1. Общност, която няма суверенност и интегритет - затова "правилно" е мачкана от имперския си господар. 2. Марионетка - "клиент" - на американските геополитически интереси, която си е "заслужила" геноцида от Русия - физически и културен. 3. Чрез борбата на Украйна за национално достойнство и независимост НАТО "заплашва" Русия. 4. Америка с нищо не е по-добра от Русия. 5. "Почистване" и разкрасяване на кремълските пропагандни цели, оправдаващи агресията срещу Украйна. 6. Твърдения, че Путин е заинтересован от "дипломатическо решение"на конфликта. Сигурно чрез привикване на старите приятели от "Минските споразумения" на дългата маса в Кремъл. 7. Твърдения, че отстъплението на Запада пред претенциите на Москва всъщност е оправдано "за да се избегне ядрена война".

Има само един тип поведение, който е по-укорим от морална гл. точка от "неутралитета" спрямо очевидната битка между доброто и злото. И това е клеветата срещу един човек или един народ, който се бори за своето достойнство и за свободата си. Клевета в полза на насилника и робовладелеца. Ето това вършат "полезните идиоти" - от вчера и днес.

От Фейсбук.