Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хобито на Катерина Тихонова е акробатичен рокендрол.
Хобито на Катерина Тихонова е акробатичен рокендрол.

По ирония на съдбата възлюбеният на дъщерята на руския президент Владимир Путин Катерина Тихонова е Зеленски, но не украинският лидер Володимир, а 52-годишният балетист Игор, според доклад, цитиран от "Дейли мейл".

Санкциите, наложени заради нахлуването на баща й в Украйна, възпрепятстват иначе редовните й полети от Москва до Мюнхен, за да прекарва време с новия си мъж. Игор е водещ професионален балетист и топ режисьор, който доскоро оглавява Баварския държавен балет. Двамата имат 2-годишна дъщеричка, пише още изданието.

Разкритието идва след разследване на руската независима информационна агенция IStories и германския Der Spiegel.

Преди балетиста, по-малката от двете дъщери на Путин от брака му с бившата първа дама на Русия Людмила Александровна Очеретная бе омъжена за най-младия руски милиардер Кирил Шамалов, едва 40-годишен.

Двамата се разделят около 2017 г., когато стартират отношенията между Катерина и Игор Зеленски. Балетистът също има предишен брак с хореографката Яна Серебрякова, както и 2 дъщери и син от нея.

През март Путин упрекна руснаци, живеещи на Запад, а става ясно, че собствената му дъщеря доста често пътува до Мюнхен и то с държавна подкрепа и закрила, за да прекарва време с половинката си. Преди избухването на войната дори изглежда, че по-голямата част от времето си прекарва в Германия с него.

В доклада се посочва още: "В продължение на две години, от 2017 до 2019 г., майката на малкото момиченце трябваше да лети по този маршрут — от Москва до Мюнхен и обратно — десетки пъти". „Тя живееше в Русия, а бащата на дъщеря й живееше в Германия, където ръководеше Баварския държавен балет. Казва се Игор Зеленски".

Журналистическото разследване стига до документи, доказващи полети с присъствието на „Тихонова, Зеленски, дете, бавачки, охранители“ на борда. То разкрива още, че за период от две години „тя е летяла до Мюнхен, където Зеленски е работил, над 50 пъти“.

Докладът сочи, че анонимен източник е изпратил „документи от електронната поща на Службата за сигурност на президента и личния охранител на Тихонова Алексей Скрипчак“.

„Сред документите на Скрипчак са паспортите на дъщерята на Путин Катерина, Зеленски и момиченце, родено през 2019 г. Охранителят на Тихонова е закупил билети за всички".

„Не разкриваме името на детето по етични причини, достатъчно е само да кажем, че нейното бащино име е Игоревна, което съответства на името на Зеленски“, се казва в доклада.

Не се смята, че балетистът Игор Зеленски - който е руснак с грузински корени, има нещо общо с украинския президент Володимир Зеленски.

В доклада се посочва още, че източник на Der Spiegel от Баварския балет заявил, че бившият му шеф Зеленски „най-вероятно е партньорът на дъщерята на Путин“, дори преди да са го попитали за семейните му връзки.

„Около края на 2019 г. на Катерина Тихонова явно й е мръзнало да лети постоянно до Мюнхен и решава да се премести при партньора си. Поне това разкрива едно от писмата в архива на охраната на дъщерята на Путин Алексей Скрипчак.“, сочи докладът.

Още в миналото около името на Игор Зеленски се носят слухове, че е покровителстван от високопоставени личности в Русия, но в днешното разкритие за първи път бива обвързан с фамилията Путин.

Според изпълнителния директор на Баварската държавна опера Серж Дорни оттеглянето на Зеленски от немската балетна сцена е свързано с войната.

Игор Зеленски СНИМКА: Фейсбук/The Ballet Tzar of The Russian Ballet Artist Igor Zelensky;The Crown Royale
Игор Зеленски СНИМКА: Фейсбук/The Ballet Tzar of The Russian Ballet Artist Igor Zelensky;The Crown Royale
Колега на Катерина Тихонова от средите на акробатичния рокендрол потвърди, че тя е малката дъщеря на Путин. Снимка Архив
Колега на Катерина Тихонова от средите на акробатичния рокендрол потвърди, че тя е малката дъщеря на Путин. Снимка Архив