Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Темида 
СНИМКА: Архив
Темида СНИМКА: Архив

Окръжен съд – Кюстендил призна подсъдима за виновна в причиняване на смърт по непредпазливост, при катастрофа в Дупница.

Наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца, изтърпяването на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, присъди Окръжен съд – Кюстендил, като призна подсъдимата Г. К. за виновна в нарушение на правила за движение по пътищата, визирани в Закона за движение по пътищата и причиняване на смърт по непредпазливост на 78- годишен пешеходец. Съдът лишава Г. К. от право да управлява МПС за срок от 2 години и 6 месеца.

30-годишната Г . К. е виновна, че на 6 август 2019 г. около 10,30 ч. в Дупница, ул. "Свети Иван Рилски" в посока към Благоевград, при управление на лек автомобил, е нарушила правилата за движение, както като не е била внимателна и предпазлива към пешеходеца  П. В. от Дупница,  не е намалила скоростта и не е спряла при пресичащ пътното платно пешеходец, и по непредпазливост е причинила смъртта му. Мъжът е починал на 11 август 2019 г. в болница.

Присъдата може да се протестира и обжалва пред Софийски апелативен съд в 15 - дневен срок.