Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СЛАВИ ТРИФОНОВ
СЛАВИ ТРИФОНОВ
  • Лидерът на ИТН обвини партньорите, че изобщо не се допитват
  • Надявам се разбирате предупреждението ми, написа той във фейсбук

Слави Трифонов отново избухна с пост във фейсбук, с който атакува партньорите от "Продължаваме промяната" и поставя под съмнение стабилността на управляващата коалиция.

В него той ги обвинява, че нито чуват какво им се казва, нито вземат бележки, разни хора говорели по теми, които не разбират. Той визира поименно вицепремиера и финансов министър Асен Василев и шефката на премиерския кабинет Лена Борисова.

А "много често правят, каквото си искат", заявява още шоуменът политик. И добавя:

И много често това не е добро за страната

Според него примерите били много - и това, което се каза за начина за въвеждането на еврото, и по спрените газови доставки, и за мерките срещу кризата, и най-вече по темата за Северна Македония.

Ето и целия му пост:

Напоследък стават непонятни неща в управлението на страната.

Да, знам, че звучи малко странно, при положение, че "Има такъв народ" е част от управляващата коалиция, но е факт. Нелеп факт. Защото представителите на “Продължаваме промяната” в този кабинет нито се допитват до коалиционните си партньори, нито чуват какво им казват, нито си вземат бележка, а много често правят каквото си искат. И много често това изобщо не е добро за страната. Много често и говорят. Разни хора от тях говорят без да има нужда по теми, от които не разбират. Примерите са много.

Например, за проблема със спрените газови доставки и преговорите за нови енергоизточници, най-изненадващо се обаждат финансовият министър Асен Василев и, представете си, Лена Бориславова. И двамата са невероятни експерти по енергетика, особено Лена. По-лошото е, че говорят неверни неща, например за очакваната цена на газа. И не само. Създават неверни очаквания. И вредят на трудно провежданите преговори.

Друг пример. В тази криза, създадена от войната в Украйна, сума ти хора обясняват какви мерки ще се приложат. Обясняват ги, все едно са последна инстанция. Обясняват и обещават. С малката разлика, че нищо от обещаното все още не е обсъдено и не е прието от коалиционните партньори. Или пък опитът на Асен Василев да прескочи не само Парламента, а и коалиционното споразумение за начина, по който страната да приеме еврото.

За проблема със Северна Македония е направо ненужно да ви говоря. Защото всички разбраха за

нерегламентираните опити на Кирил Петков и

съветниците му да заобиколят националния интерес

Къде останаха обещанията, че всеки ден ще осветлява по една далавера на ГЕРБ? Къде са онези открити осем милиарда крадени пари? Къде е премахването на модела “ГЕРБ”, при положение, че в кабинета има кадри на ГЕРБ като министри?

Защо казвам всичко това? Казвам го като предупреждение.

Надявам се да са ме разбрали.