Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

20 месеца ще лежи в затвора А. И. от петричкото село Тополница за притежание и разпространение на хероин. 58-годишният Джоби, който преди време е бил осъждан, но е реабилитиран, е признал вината си и сключил споразумение с прокуратурата, одобрено от окръжния съд в Благоевград. Той ще трябва да плати и глоба 50 хил. лв.

Случаят е от 26 юни 2021 г., когато около 5,40 ч на ГКПП Кулата, на излизане от България, при проверка на товарен автомобил "Ивеко" са открити два пакета хероин с общо тегло 1004 грама и на обща стойност 50 200 лева.

Задържан бе 56-годишният шофьор А. Ц., който е гръцки гражданин. Тогава станало ясно, че той е получил дрогата от Джоби в къщата му в с. Тополница предната вечер около 21,40 часа. Джоби също бе арестуван и обвинен, че като подбудител, е склонил и мотивирал гръцкия шофьор да пренесе хероина в Гърция, като му обещал заплащане на сумата от 1000 евро.

Чужденецът вече получи 3-годишна условна присъда в края на миналата година.

А. И., който е земеделски производител, пък сега си призна вината и се съгласи да лежи 20 месеца в затвора при първоначален "общ" режим и да плати 50 хил. лв. глоба.

От наказанието му се приспада времето от 26 юни до 21 септември м. г., когато е бил с мярка "задържане под стража", както и от 22 септември досега, когато е под домашен арест, като два дни домашен арест се зачитат за един ден лишаване от свобода.