Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Надежда Нейнски
Надежда Нейнски

Според нея ембаргото върху руския петрол е важна стъпка, макар и закъсняла

„Политиката на България по отношение на военната подкрепа за Украйна не е добра за нейната репутация, подобни решения водят до разколебаване на нашите съюзници.“ Това коментира по bTV бившият външен министър Надежда Нейнски. Според нея ембаргото върху руския петрол е важна стъпка, макар и закъсняла.

„Основното притеснение на цивилизования свят е, че независимо от санкциите, които са наложени на Русия, доставките, които тя прави на газ и петрол, по същество са в пъти по-голяма печалба и се налива директно и буквално във
войната, която тя води в Украйна. Тоест не можем да очакваме санкциите да бъдат ефективни, ако същевременно Европа и светът купуват газ и петрол от Русия. В този смисъл тази мярка, макар и закъсняла, смятам, че наистина има шанс да повлияе на хода на война“, добави Нейнски. 

По думите й че подкрепата за Украйна ще се увеличава.
„Тя се комбинира със санкциите. Също така можем да кажем, че действат в комплект“, каза Нейнски и коментира искането ни за изключение за ембаргото за руския петрол. 

„България постоянно да изважда аргументи - или ще са избори, или ще бъде сложна икономическата ситуация, а в крайна сметка да си демократ не се измерва по това какви заявления правиш и какви декларации, а по това каква саможертва си готов да дадеш в името на демокрацията“, добави бившият външен министър