Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Харалан Александров
Харалан Александров

Макар че аз смятам, че по-голяма отговорност за това правителство носи Румен Радев", уточнява антропологът

"Цялостната политика на това правителство е повече пиар, отколкото управление. Казусът "Украйна" беше добър пиар успех за коалицията. Това управление съществува, за да оцелее".

Това каза пред БНР доц. Харалан Александров, социален антрополог. И допълни, че щастливата глобализация, която ни е била обещана, се разпада, тъй като светът на отворените граници е разсечен брутално.

"Предстои да открием, че преобладаващата част от българите са по-скоро консервативни, патриархални, отколкото прогресистки настроени, идват тежки икономически несгоди, които ще бъдат приписани на прозападното американско правителство. Макар че аз смятам, че по-голяма отговорност за това правителство носи Румен Радев".

"Когато при цялата конфликтност, тревожност, липса на перспектива се прибави рязка икономическа криза, това сигурна рецепта за размирици. При дълбока криза или оцеляваш по единично или в малки групи, или се мобилизираш за бунт. Съгласен съм с Христо Иванов, че биха спечелили партиите на Путин".

По думите на социалния антрополог България е разломена от няколко драматични конфликта - западно срещу руско, Украйна срещу Русия.