Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Превозвачи напуснаха със скандал среща с Петков. Премиерът им показал вратата Магдалена Милтенова КАДЪР: Nova

Превозвачите със скандал напуснаха сградата на правителството на "Дондуков" 1, и обявиха, че местят протестите с 8 дни напред, и още, че те ще продължат от 10 до 18 май, а на последната дата  автобусите ще спрат да возят. Това заявиха Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи и Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи на излизане от срещата.

Скандалът станал след като премиерът Кирил Петков заявил, че в тази зала (гранитна зала на МС)  той определял правилата и на който не му харесвало - да напуснел. Показа ни вратата и ние напуснахме, заяви Милтенова.

Това се случвало за първи път в демократичната история на България, заяви още тя, и допълни, че тези хора нямали понятие от протокол и етика.

На срещата освен премиерът, бяха още вицепремиерът Гроздан Караджов и министърът на транспорта Николай Събев.

Темата на срещата ни беше за антикризисните мерки в транспорта, не чухме нито една. Премиерът ни каза, че иска да ни изслуша. Ние от две седмици говорим за какво настояваме и искаме да чуем мерки, заяви лидерката на автобусните превозвачи. 

Петков заявил, че всички искат - пенсионери, МВР. Когато превозвачите реагирали, че настояват да се фокусира срещата върху техните проблеми Петков бил реагирал, че той казва какво ще се случва в тази зала.

Премиерът 10-15 минути обяснявал как не можел да се намали акциза на горивата. Милтенова заяви пред журналисти, че има писмо от ЕК, че той може да се свие дори с 50 на сто. 

Очаквайте подробности