Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Обвиняем за притежание с цел разпространение на наркотични вещества, поиска да излезе от ареста, но Окръжният съд в Кюстендил отхвърли молбата му.

25-годишният Д. М. е с мярка за неотклонение „задържане под стража”, но поиска по-лека. Той е обвиняем за това, че на 13 януари 2022 г., в град Сапарева баня, в условията на продължаващо престъпление, с три деяния, е държал с цел разпространение и е разпространявал екстази и канабис.

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Татяна Костадинова счете, че направеното искане за изменение на взетата мярка за неотклонение „задържане под стража” в по-лека такава, по отношение на обвиняемия Д. М. е неоснователно. Окръжният съд счита, че към настоящия момент продължава да съществува обоснованото предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Събрани са многобройни доказателства – писмени и гласни, които подкрепят обоснованото предположение, относно извършеното от него деяние. След постановяване на първоначалната мярка за неотклонение „задържане под стража” са разпитани нови свидетели, показанията на които уличават обвиняемия към съпричастност в извършване на престъплението. Приложени са и протоколи за извършени физико-химически експертизи и съдебна-оценителна експертиза. Съдът счита, че не е отпаднала реалната опасност обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление, доколкото деянието, за което му е повдигнато обвинение е „тежко” по смисъла на закона, а и видно от приложената справка за съдимост, обвиняемият е осъждан, като споразумението, по което той се е признал за виновен е влязло в сила на 6 юли 2021 г. и настоящето деяние е извършено в изпитателния срок по посоченото споразумение. Следва да се има предвид, че престъплението е с висока степен на обществена опасност и с изключително вредни последици в обществото, тъй като се касае за разпространение на високорискови наркотични вещества.

Определението може да се обжалва в 3 дневен срок пред Апелативен съд – София.