Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Гласувайте тъпо коалиционно и против предложението на Каримански, нищо, че е прав Тошко Йорданов

Предложението на нашия депутат Любомир Каримански за решението за парите на пътните фирми е напълно правилно. Но аз ви призовавам да гласувате против него, да гласувате тъпо и коалиционно, за да има мир в коалицията. Това заяви преди малко от трибуната на парламента председателят на парламентарната група на ИТН Тощко Йорданов, чийто призив беше преди всичко към неговите собствени депутати.

Каримански от ИТН, който е и председател на бюджетната комисия, поиска преди това проектът за решение, с което парите на пътните фирми да се платят от бюджета на пътната агенция, да мине и през неговата комисия, тъй като това плащане рябва да се направи от централния бюджет.

Тошко Йорданов обаче каза от трибуната, че така са се разбрали на коалиционния съвет и в резултат на това парите на пътните фирми ще се платят от бюджета на АПИ, той ще намалее с тази сума и при актуализацията на бюджета в средата на годината ще трябва да се вдигне със същата сума. Освен това Йорданов каза, че премиерът вече е обещал да се направи плащането и ИТН ще трябва да отстъпи поне по отношение на това откъде точно ще се вземат парите.

След неговото изказване Каримански заяви, че оттегля своето предложение проектът за решение да мине и през бюджетна комисия, така че най-вероятно решението ще се гласува от пленарната зала след почивката.