Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Флагманът на руския Черноморски флот - ракетният крайцер "Москва" потъна
Флагманът на руския Черноморски флот - ракетният крайцер "Москва" потъна

Всички медии и Инфо агенции съобщават, че Руския крайцер “Москва”, флагмана на Руския Черноморски флот, е поразен с 2 ракети “Нептун”, Украинско производство. Стрелбата е била контролирана чрез Турски дрон “Байрактар”. Екипажът е напуснал кораба, поради опасност от потъване.

Това е нов пореден удар срещу Руската военна мощ, ефективността на корабната защита, която в случая е тристепенна, което показва неефективност на корабното въоръжение и подготовка на екипажа. Материалните щети са огромни. Крайцери с такива размери, 12500 тона водоизместимост, струват поне милиард$.

Корабът е стара концепция, от средата на 70-те години на миналия век, времето на СССР, многократно модернизиран, но много далеч от възможностите на съвременните Американски и Британски разрушители тип “Арли Бърк-3” и “45”, с водоизместване 9-10 хиляди тона.

Разбира се, Руснаците не могат да признаят такава колосална загуба от Украинците, и веднага “изобретиха”, че взрива е от избухнал склад за боеприпаси на крайцера.

PS: Официално беше отслужен молебен в Севастопол, за потъването и жертвите на крайцера.

В Кремъл са шокирани от загубата на престиж, кораба, и най-вече неефективната защита на кораба. Което говори за неадекватно обучение, въоръжението на корабите, липсата на контрол от въздуха. Оказа се, цялото перчене на Призидента Путин за "супер оръжия", са празни приказки. Побеснял, освобождава генерали и адмирали, обвинявайки ги в некадърност и фрапантна корупция, отлично знаещ че корупцията е сърцето на "израстването" в Руската държава. Че всеки пост се заема чрез заплащане и "вярност". Пимерите са пред очите ни...

Плашещото е, лошото здравословно състояние на Путин, огромните загуби в Украйна, все повече нарастващата му самотност в Кремъл, да не го тласнат към отчаяна постъпка, с тежки последствия за Европа, а и за Света!

От фейсбук