Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ще обжалваме решението, че арестът на Борисов е незаконен Кирил Петков коментира актуални теми при учредяването на партията си в Пловдив.

Ще обжалваме решението на Софийския районен съд, защото арестът на Бойко Борисов е законен. Това обяви в Пловдив премиерът Кирил Петков. Той е категоричен, че ще отнесат въпроса на втора инстанция, след като първата го обяви за незаконосъобразен и постанови да бъдат платени разноските по делото. Премиерът повтори, че всички нередности от предишното управление трябва да излязат наяве. И се зарече съдебната реформа да бъде доведена докрай.

Министър-председателят не подмина и темата "Северна Македония" и обясни, че никой не може да прокара каквато и да позиция, без тя да бъде одобрена от парламента. Смята, че трябва да бъде постигнато единство.
Попитан съгласен ли е управляващи и опозиция да бъдат тестване за наркотици, той отговори положително. Но защити министъра на културата Атанас Атанасов. "Той привлече вниманието на 4 милиона души с първия клип. А с втория показа реални резултати, които е постигнал", каза премиерът. И нарече "пълна глупост" твърденията, че министърът бил употребил алкохол или други неща. По думите му Атанасов работел с душа и сърце за културата.