Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СЛАВИ ТРИФОНОВ
СЛАВИ ТРИФОНОВ

"Обвиняват “Има такъв народ” в задкулисни договорки, но явно договорките ги бяха направили други. Днес Любомир Каримански трябваше да бъде избран за управител на БНБ с гласовете на ГЕРБ и ДПС. Нали такива бяха внушенията? А всъщност какво стана? Любомир Каримански не беше избран с гласовете на ГЕРБ и ДПС и управител на БНБ остана Димитър Радев, избран с гласовете на ГЕРБ и ДПС. Честито!". Това написа Слави Трифонов във фейсбука си.

Само 59 депутати подкрепиха предложения от “Има такъв народ” за управител на БНБ Любомир Каримански. Освен депутатите на Слави Трифонов, за него гласува и ДПС.

ПП, “Демократична България” и ГЕРБ се въздържаха, а “против” бяха “Възраждане” и БСП.

"Междудругото, гледах внимателно дебата в НС, ако въобще това можеше да се нарече дебат. И през всичките над 3 часа не чух нито един аргумент защо Любомир Каримански не трябва да е управител на БНБ. Нито един!

А нали сме парламентарна република и нали затова е процедурата - да се води дискусия в парламента и да се сблъскат мнения “за” и “против”. Аз аргументи “против” Любомир Каримански не чух, даже чух само хвалебствени думи. Но видях гласове “против” Любомир Каримански. Много гласове. Странна работа. Думи и действия се разминаха и нямаше никаква корелация", посочва още лидерът на ИТН.

Обвиняват “Има такъв народ” в задкулисни договорки, но явно договорките ги бяха направили други, казва още Трифонов.

Благодаря на Любомир Каримански - достоен и смел мъж. Той спечели, защото уроците, които научаваме в живота си, са едни от най-големите успехи в него, пише тв водещият.