Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Северна Македония е червена линия за нас Тошко Йорданов и активисти на ИТН се срещат със симпатизанти в Пловдив. СНИМКИ: Авторът.

Уверявам ви, че няма да позволим до края на юни да бъде вдигнато българското вето срещу срещу започването на присъединителни преговори на Република Северна Македония с ЕС. Това заяви лидерът на ПГ на „Има такъв народ” Тошко Йорданов пред симпатизанти в Пловдив. Той припомни, че управляващата коалиция е сключила споразумение, според което западната ни съседка ще бъде допусната за преговори, след като изпълни задълженията си по договора за приятелство с нашата страна.

"Премиерът Кирил Петков е говорил пред европейски министри и дипломати, че въпросът със Северна Македония ще бъде решен до лятото. Това няма как да стане. За нас Северна Македония е червена линия и няма да позволим никой да я прекрачи. Просто управляваща коалиция  няма да има",  категоричен беше Йорданов. Той е получил уверение от външната министърка Теодора Генчовска, че няма да си подстави подписа под документ, предаващ националните интереси на България. Според него управляващата коалицията може да бъде застрашена от единствено от двойнствената в позиция за Северна Македония.

Тошко Йорданов, Ива Митева, Виктория Василева, Станислав Балабанов и Любомир Каримански се срещат със симпатизанти на партията в Пловдив.