Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Прокуратурата
Прокуратурата

Наркопласьор от Петрич е предаден на съд по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Благоевград. На 32-годишния С. П. е повдигнато обвинение за разпространение на дрога и предстои насрочване на разпоредително заседание от съда. 

С. П. е задържан на 30 ноември 2018 г. по време на полицейска операция срещу разпространение на наркотични вещества в гр. Петрич. С предварително разрешение от съда било извършено претърсване и изземване на жилище и прилежащите му помещения на адрес в жк. „Цар Самуил“ в града. На полицаите било известно, че те се ползват и обитават от С.П. Той лично отключил вратата на мазето, в което бил открит бидон с чувал, съдържащ суха зелено-кафява тревиста маса. Веществото имало специфичен мирис на марихуана.

Изготвената в хода на разследването физикохимична експертиза е констатирала, че иззетият обект представлява коноп (марихуана) с тегло 1593 грама, със съдържание на активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол 21,8 %, на стойност 9558 лева.

Извършеното от С.П. престъпление е с висока степен на обществена опасност, а мъжът е осъждан, включително за същото деяние.