Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Гражданин на Северна Македония задържан на ГКПП – Гюешево ще бъде предаден на хърватските власти, които го издирват с Европейска заповед за арест.

Окръжен съд – Кюстендил допусна незабавно изпълнение на Европейската заповед за арест от Хърватия, за 33- годишния Даниел П., гражданин на Република Северна Македония. Тя е издадена на 21 юли 2021 г., от съдия изпълнител в Окръжен съд – Сплит, Република Хърватия.

ЕЗА е за престъпление, квалифицирано като „тежка кражба", по смисъла на НК на Хърватия, за което са описани обстоятелствата, при които е извършено, включително време, място и начин на извършване. За престъплението, според посоченото в ЕЗА, е наложено наказание 1 година лишаване от свобода, от което има да изтърпи още 8 м. и 11 дни.

Даниел П. поиска от съда да бъде предаден възможно най- бързо на властите в Хърватия. Той е задържан на 4 април 2022 г., на ГКПП - Гюешево, при влизане в страната.

Окръжен съд - Кюстендил взе по отношение на македонския гражданин мярка за неотклонение „Задържане под стража“, до фактическото му предаване на хърватските власти, която да търпи в затвора в гр. Бобов дол.