Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тошко Йорданов
СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ
Тошко Йорданов СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

"Продължаваме промяната” се опитва да овладее и БНБ, без да имат читав кандидат. Това заяви пред Нова тв председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

„В момента има огромна концентрация на финансова власт и информация в един единствен човек и това е министърът на финансите. Разгледайте кои ведомства под кой контрол са. Когато се прави коалиционно правителство никога икономическата и разследващата власт не са в една и съща партия. В ПП са службите, МВР и всички ресурсни и всички финансови инструменти”, коментира Йорданов.

„Взе да ни писва от това пришиване към ГЕРБ и ДПС. Ситуацията да зависим от техните гласове я направиха от „Продължаваме промяната”. Когато нямаш коалиционни партньори, които да те подкрепят, вървиш по закон и гласуваме в парламента”, заяви Йорданов.

Той обясни, че Любомир Каримански е кандидат на ИТН за БНБ от преди 2 парламента. „Когато тръгнахме да правим тази коалиция, казахме, че имаме кандидат за БНБ. Г-н Трифонов каза на Кирил Петков и Асен Василев какво предлагаме, те казаха, че нямат кандидат и няма проблем”, каза Тошко Йорданов.

„До момента, в който се пуснаха правилата за кандидат. Тогава от „Продължаваме промяната” се сетиха и започнаха да пускат различни кандидати. Те предложи 4 или 5 човека, последния беше Гюров”, каза Тошко Йорданов. „Но срещу г-н Каримански не успяха да извадят професионалист”.

Йорданов казва, че трябва да има баланс в коалицията.

„В една коалиция, както в един брак, трябва да си имате доверие. Въпреки нашите известни съмнения, приемаме, че хората отсреща са подхождат с добри намерение. Не мислим, че ще крадат или нещо такова и ние им се доверяваме. Очакваме същото към нас. В една коалиция независимо от размера на партиите те са равнопоставени. Без един от тях, коалицията не съществува”, каза Йорданов.