Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Украинският президент Володимир Зеленски
СНИМКА: Ройтерс
Украинският президент Володимир Зеленски СНИМКА: Ройтерс

Украйна винаги е готова да води преговори с Русия, заяви украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Франс прес.

"Украйна винаги е казвала, че е готова за преговори и търси всяка възможност за спиране на войната. Едновременно с това, за съжаление, виждаме подготовка за важни, според някои дори решителни боеве в източната част на страната", каза Зеленски на обща пресконференция с австрийския канцлер Карл Нехамер.

Нехамер е на посещение в Киев, за да изрази подкрепа за украинското правителство. Той ще посети и град Буча, където украинските власти съобщиха, че стотици цивилни са били избити от руските сили. При пристигането си в Украйна австрийският канцлер каза пред журналисти, че зверствата в Буча трябва да бъдат цялостно разследвани от независими международни експерти.

"Готови сме да се бием и паралелно с това да търсим дипломатически пътища за спиране на тази война. Едновременно с това винаги сме възнамерявали да водим диалог", заяви на днешната пресконференция Зеленски. "В източната и южната част на страната виждаме концентрация на оръжие, военно оборудване и войски, които се готвят да окупират още една част от нашата територия", каза той.