Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мария Захарова
Мария Захарова

Официалният представител на руското Външно министерство Мария Захарова, коментирайки думите на ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел, който при пътуването си до Киев е заявил, че "тази война ще се спечели на бойното поле", посочи, че Европейският съюз се е превърнал в икономически отдел на Северноатлантическия алианс .

"Ето ви "икономическата организация". Това вече не е Европейският съюз. Това е просто отделът за икономически отношения на НАТО", написа Захарова в канала си в Telegram.

Припомняме, че председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и върховният представител на ЕС за външната политика и политиката на сигурност в ЕС Жозеп Борел посетиха Украйна в петък. Те обещаха изпращането на военна помощ на Киев.

В петък ЕС одобри петия кръг от санкции срещу Русия, като забрани вноса на въглища от страната и засили санкциите срещу руски банки и олигарси. Но блокът не успя да спре руския петрол и газ - по-голям източник на приходи за Кремъл, коментират световни медии..