Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Грабят ви новите управляващи. И се държат като мутри

ГЕРБ: Живеем в държава на държавна измама - от премиера Петков

Само в една сфера са по-добри - кражбата, обвини лидерът на опозицията

Бойко Борисов събра изненадващо цялата парламентарна група на ГЕРБ в Хасково. 350 човека дойдоха в залата на театъра. Активистите на ГЕРБ остро и язвително нападнаха управляващата коалиция.

От трибуната взеха думата бившият здравен министър Костадин Ангелов, Делян Добрев, Десислава Атанасова, ексвицепремиерът Томислав Дончев. Кулминацията беше речта на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Те критикуваха действията на правителството по отношение на Украйна, бюджета, магистралите, т.нар. от ГЕРБ абсурдни арести. 

"Освен че в живеем в държавата на измяната, живеем в държавата на държавната измама от министър-председателя Кирил Петков." С това изказване на Десислава Атанасова започна срещата на парламентарната група на ГЕРБ в Хасково. 

"В тази зала има само победители. Една жена ме попита кой е гласувал за "Продължаваме промяната". Аз се замислих, защото не виждам такива. Спомняте ли си как се нареждахме по време на пандемията и вие ръкопляскахте на българските лекари. Когато управлявахме ние, нашият лидер ме извика в кабинета си, нашият лидер Борисов ме извика и каза, че трябва да дадем още пари на лекарите. Сега от 1 април

тези пари ги взеха от лекарите,

обвини бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов. Той призова за оставка на правителството.

Освен че в живеем в държавата на измяната, живеем в държавата на държавната измама от министър-председателя Кирил Петков. Той не знае с кого е подписал така нареченото писмо. А то уж беше подписано с настояването на американското посолство и американското правителство. Те опровергаха. Асен Василев лъже.

Просто Киро и просто Асен не само лъжат, но и заплашват националната сигурност

на България, заяви Атанасова. Вчера въпросният временно изпълняващ длъжността премиер си позволи да изложи на опасност живота на български офицери като обяви на живо акция на българското разузнаване в Мариуопол за спасяване на нашите моряци. Киро, ти отскоро си българин. Службите за това са специални и операциите им са специални, за да не може някой дилетант като теб да излезе и да обявява техни действия", каза от трибуната Десислава Атанасова. Тя припомни, че не е имало подслушвания по време на управлението на ГЕРБ.

Според Делян Добрев първият минус е, че

хазната е празна

Кабинетът посяга на фискалния резерв от 4,3 млрд. лв. Той попита къде са отишли останалите пари. 

"Понякога се случват абсурди. Като например лидерът на най-голямата опозиционна партия да е в ареста. И друг по-голям

абсурд е Кирил Петков да е министър-председател.

Има партии, които ако спрат да мразят някого, ще се разпаднат. Ние не сме такава партия. Те ще се сринат от собствената си настоятелност. Нашата задача е да останем заедно", призова Томислав Дончев.

Бойко Борисов започна с атака: Те са безскрупулни, подли.

Вчера Петков казва как министър-председател може да бъде тричан. А аз питам как те говориха по мой адрес. В Хасково сме и вие излъчихте Просто Наско. Да си пожелаем

някой да влезе и да направи тест за наркотици на министрите,

заяви лидерът на ГЕРБ.  

Имат изключителен медиен комфорт. В Перник в една дискотека минали едни такива като нашите и попитали "Това частен бой ли е или може и ние да се включим", пошегува се бившия премиер, преди да мине към темата за арестите.

Никога не съм имал къща извън Банкя, нито кюлчета, нито пари. Но целият този комплект, финансиран от мутрите в България, се изправи срещу мене. За моите противници кой е най-големият ми грях - пуснахме чисто нови далекопроводи и свързахме България с Румъния и Гърция. Сега, ако в едно дружеството имаш 2 млрд. лв. и изтеглиш тях, те ще кажат, че това са някакви стотици милиони.

Усещате ли как ви грабят, как не виждате?

Не могат да ми простят, че не продадох тръбите. 1 година ние не управляваме и все ние сме им виновни, а баща им Румен Радев не е виновен. Само в една сфера са по-добри - кражбата. И се държат като мутри. Оня ден от целия пост на Слави Трифонов изведоха, че не е време за избори. А той ги направи на създърма. Народът си го харесва. Утре ще отиде да прави концерт, не иска да излезе от управлението без чест", ядосан коментира бившият премиер. 

И продължи: Заради Кирил и Асен, че не пускат парите на МРРБ, гинат хора по пътищата. "Тракия" е в безобразно
състояние. А "Марица" не е чистена 1 година. Защо приехме инхаус процедурата. Първо казаха, че ще правят по 4
магистрали на година. Един метър не са направили, 1 лъжица не са изсипали сега.Най-големият грях на
Румен Радев е, че раздели народа.

Всичко катастрофира в момента и няма отърване.

Положението е катастрофа и няма оправяне. Милиарди прибират, ще раздържавят това, което е най-ценно и носи приходи, и ще оставят на някой след това да опъва каиша. Но това няма да сме ние, закани се опозиционният лидер.

Миналата година ние оставихме пълен фискален резерв - 11-12 милиарда; оставихме един милиард лева, за да достроят магистрала "Хемус", и 1,2 милиарда лева да се построи водоснабдяването и канализацията. Сега правителството харчи пари, които не е изкарало и които после трябва всички ние да връщаме. Ще ги изядем сега, инфлацията ги стопява, но после заемите и лихвите се връщат. Вече и банките не искат да отпускат пари.

Борисов се обърна към членовете и симпатизантите на партията с думите, че

управляващите трябва да бъдат оставени да се сринат докрай.

Той добави, че сегашната власт има много могъщи покровители, много пари на олигарси, но хазната вече е празна.

Радев да си носи отговорност за тези, които доведе. Казвам го без никаква злоба. Миналата година му оставихме пълен фискален резерв. Те ги взеха и сега какво правят - Борисов даваше по 50 лв., аз давам 70 лв. Лихвите и заемите се връщат. Ако аз бях премиер и финансовият министър провали сделка - как Асен Василев за пореден понеделник тегли заем, той щеше да си е заминал до вечерта. Той вика, че имало полицейщина 12 г. Тези от "Да България" като виждат как планът за възстановяване е направен за няколко фирми. Урсула фон дер Лайен каза за сделката с батериите. Защо? Защото "Файнейшъл таймс" го написа. Сега викат, че Украйна им пречи", каза Бойко Борисов.