Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

България трябва да спре студената война с Македония незабавно и безусловно, защото София се позиционира като някакъв европейски хулиган, подобен на Путин.

Ние претендираме за любовта на македонците, но да я получим чрез изнудване с европейски процедури. Любов насила няма, има състав в Наказателния кодекс и даже насилственото съвкупление с низходяща сродница (каквато определено е Македония) е квалифициран случай.

И резултатът от това ни поведение е единствено, че вече нямаме нито един приятел в ЕС, а и на Балканите, май. Не само не принудихме македонците да ни се отдадат, но ни намразиха още повече. Намразиха ни и горките албанци - колатерална жертва в тази глупост. Вече не ни обичат и Париж, и Виена, а и Берлин, защото се позиционирахме като изнасилвач в международните отношения. Много показателно е последното преброяване на населението в Скопие, където за българи се обявяват 3500 души - три пъти по-малко, отколкото се определят за румънци. Това са т.нар. цинцари - население, което говори квазилатински и което през 20-те години е заселвано от румънската държава в Добруджа, за да бъде обезбългарявана. Това са хора, които говорят и български и които са част от българската съпротива в Македония - например войводата Пито Гули от ВМРО.

Нито една страна от Централна Европа, била част от две-три империи, не може да разбере нашите аргументи - исторически с мотиви от Х век. Да, безспорно македонците по произход са чисти българи, но какво значение има това, след като се чувстват други и искат собствена държава в ЕС.

Тук се сещам как през 1996 г. попаднах на вестника на украинското националистическо движение “Рух” в Одеса, който излизаше на руски език. Какви хора са живели в Киевската Рус - украинци или руснаци. Няма никакво значение, но днешните украинци воюват героично с агресорите от Русия, макар да са по същество една кръв.

Затова България трябва да престане незабавно с всички стойки на квартален хулиган, ако не иска да изпадне в изолация като Кремъл. Даже Москва не ни подкрепя в тези претенции. Единствено бихме могли да търсим разбиране от Китай, но и в това не съм сигурен. Преди години в Скопие имаше посолство на Тайван, а не на народната република и това дразнеше Пекин. Но не съм сигурен дали това не е вече минало.

България тутакси трябва да вдигне ветото за започване на преговори със Скопие и не само. Кирил Петков трябва да отиде в Брюксел и публично да се извини на македонския и албанския народ за въртелите, които им правим.

И ако утре видим аншлус на Македония към Сърбия или към Косово, да не се изненадваме.