Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Смята се, че се крие в луксозна вила в Швейцария. Може да е и във високотехнологичен бункер в Сибир

Неизвестен е броят на мистериозните деца на бившата гимнастичка и президента

Kъде е Алина Кабаева?! Предполагаемата любима на Владимир Путин и техните неизвестен на брой общи деца са още по-неоткриваеми, откакто Русия нахлу в Украйна.

Смята се, че бившата шампионка по художествена гимнастика и политик се крие в луксозна вила в Швейцария. Това предизвика петиция, започната от руски, беларуски и украински граждани и подписана от хиляди хора, настояващи за експулсиране на 38-годишната дама от страната.

“Време е да съберете отново Ева Браун с нейния фюрер”, се казва в петицията, публикувана на Change.org. и описваща Кабаева като “любимата на измамен диктатор”, съобщава Independent.

Докато мнозина други от близкото обкръжение на Путин търпят санкциите на Запада, Кабаева остава недосегаема най-малкото защото никой не може да каже къде е тя със сигурност.

Според анонимни източници от Лугано там е известно, че любовницата на руския президент е в града, където те имат силни връзки, а всеки, който познава нея и децата й, се е заклел да пази тайна.

В искането за нейната екстрадиция от Швейцария и настояването да се разследва дали тя е именно там, се посочва още, че рускинята е “престъпник срещу човечеството”, защото освен всичко, когато е народен представител, изготвя закон, който лишава много руски сираци от осиновяване в чужбина. Кабаева също така “покорно одобри всяка противоконституционна инициатива на президента Путин, която по-късно се превърна в почти геноцид срещу вътрешното население на Русия”.

На 20 март швейцарските власти обявиха, че г-жа Кабаева не е, както са установили, в страната. Няма сведения и че тя се е върнала в Русия.

Въпреки сериозното подозрение за швейцарското убежище на рускинята, според някои е възможно тя да се крие във високотехнологичен бункер в Сибир. През март политологът Валери Соловей казва: “Всъщност това не е бункер, а цял подземен град, оборудван с най-новите науки и технологии”.

Луксозното скривалище, предназначено за защита в случай на ядрена война, се намира в планината Алтай. Наблюдатели посочиха високоволтова линия, свързана със 110-киловолтова подстанция, и вентилационни точки в близост до планинското убежище, достатъчни за захранване и вентилация на малък град.

Където и да е Кабаева, би трябвало с нея да са и децата й, обвити в дълбока мистерия. Твърди се, че тя има четири рожби от Путин, който е с близо три десетилетия по-възрастен от нея. Слуховете за евентуални техни наследници винаги са били официално отричани. Смята се, че децата притежават швейцарски паспорти. Именно това може да усложни предприемането на действия спрямо тях от Швейцария, която в крайна сметка наруши неутралитета си и реши да заеме твърда позиция по отношение на Русия.

През 2015 г., след като рускинята според някои източници ражда близнаци в Лугано, а според други още по-рано се сдобива с дъщеря в Тичино, тя потъва в сянка, далеч от светлините на обществеността. Преди изчезването си признава, че е срещнала мъж, когото много обича.

Какъв е нейният път до този момент?

Алина Кабаева се ражда през 1983 г. в Ташкент, Узбекска ССР, Съветски съюз. Майка й Любов Кабаева е рускиня и играе за националния отбор по баскетбол, а баща й Марат Кабаев е мюсюлманин татарин и професионален футболист, който с отбора на Пахтакор става шампион на Казахстан през 1993 г.

Спортното бъдеще на момичето е предварително определено още с нейното раждане. Семейството обмисля две области, в които Алина може да се развива - фигурно пързаляне и гимнастика. Тъй като в Ташкент условията за пързаляне не са идеални, Алина започва да тренира художествена гимнастика още на три години. Като тийнейджър се мести в Москва, където майка й я води при известната треньорка Ирина Винер. Тя веднага вижда, че Алина е дете, в което си струва да инвестира много енергия, защото е в състояние да направи главозамайващ възход. И не бърка.

На 15 години Кабаева печели европейското първенство в Португалия. През 1999 г. два пъти става световна шампионка по художествена гимнастика в Япония, след което печели злато на европейско и световно първенство. Година след година достига нови висоти, доказвайки, че няма по-добра от нея на планетата.

Единственото момиче сред възрастните спортисти, което получава злато няколко пъти, е Алина. Грабва бронз от олимпиада, макар да е достойна за злато, но става жертва на малшанс.

През 2001 г. тя и Ирина Чашчина са уличени в употреба на фуросемид, в резултат на което и двете са наказани с отнемане на медали и дисквалифицирани за две години. Самото вещество не е допинг, но е признато за адювант за отстраняване на допинг елементи от кръвта.

През времето, в което не се състезава, Алина се изявява като актриса и тв водеща. Освен всичко до 2002 г. Кабаева е мюсюлманка, а през 2003 г. е съобщено, че тя е приела християнството.

След завръщането си в спортната надпревара печели златен олимпийски медал през 2004 г. в Атина.

Кабаева революционизира художествената гимнастика като една от малкото гимнастички, които изпъкват с нови умения и елементи, включително гръбната раздвоена опора с помощта на ръка (известна още като “Кабаева”), позицията на пръстена с бавен пълен завой и опорната точка на гърба, която тя за първи път изпълнява.

Общата сметка за гимнастичката е, че е притежателка на 21 медала от европейски първенства, 14 от световни и 2 от олимпиада.

След прекратяването на спортната си кариера Алина прескача към политиката и е заместник-председател в Държавната дума на Русия между 2007 и 2014 г.

В качеството си на народен представител тя гласува за редица противоречиви закони, които са приети набързо през 2012 и 2013 г., включително законопроекта против Магнитски, забраняващ международното осиновяване (на руски сираци) от семейства в Съединените щати, руския закон срещу гей пропагандата, който прави разпространението на "пропаганда на нетрадиционни сексуални отношения" сред непълнолетни наказуемо престъпление, извънсъдебната забрана за достъп до уебсайтове, които може да съдържат материали, нарушаващи законите за авторското право, както и за реорганизацията на Академията на науките.

През септември 2014 г. Кабаева подава оставка от Думата и става председател на свързаната с Кремъл Национална медийна група - най-големия руски медиен конгломерат. На този пост тя печели около $10,5 милиона годишно според изтекли данъчни записи, пише Fortune.

Кабаева е критикувана за несъответствието между липсата на сериозен опит и високата заплата, която взема на своите политически и медийни постове.

В личен план още преди да влезе в политиката, рускинята се сгодява за полицая Давид Муселяни през 2004 г., но двамата се разделят през 2005 г. Оказва се, че когато пламва любовта им, той всъщност е женен мъж и има дъщеря, но решава да се разведе заради Алина. В крайна сметка до сватба не се стига, защото Муселяни е хванат в изневяра с актрисата Анна Горшкова, която той дори не смята за нужно да крие.

Кабаева продължава смело напред, а през април 2008 г. Moskovsky Korrespondent съобщава, че тя е сгодена за президента Владимир Путин. Историята веднага е отречена и вестникът е закрит. Тогава държавният глава все още е женен за Людмила Путина, от която има две дъщери. Новината за техния развод идва през 2013 г., като мнозина виждат причината в лицето на бившата гимнастичка и по онова време прокремълски депутат.

Според разследвания на Фондацията за борба с корупцията руски олигарси са изпращали пари, имущество и активи на семейството на Кабаева.

През следващите години статусът на нейната връзка с държавния глава става тема за много спекулации, включително твърдения, че двамата заедно имат много деца. През юли 2013 г. Кабаева заявява, че няма деца. В следващите години обаче твърденията за редица нейни раждания зачестяват. Различни източници съобщават, че тя има две момчета и две момичета, като веднъж близнаци са по-големите момичета, а друг път близнаци са по-малките момченца. Има и трета, и четвърта вариация на възрастта и пола на мистериозните наследници на Кабаева и Путин.

Руският президент винаги е защитавал децата си от широката общественост, като се имат предвид и двете му по-големи дъщери от разтрогнатия му брак - Мария и Катерина. Той почти никога не говори публично за своите наследници, презирайки въпроси от лично естество, което предизвиква объркване относно това колко деца има всъщност.

“Имам личен живот, в който не допускам намеса. Трябва да се уважава - коментирал е Владимир Путин веднъж. - Винаги съм реагирал негативно на онези, които със сополивите си носове и еротични фантазии ровят в живота на другите.”

Според някои слухове руският президент може дори да се е оженил на тайна, частна руска православна церемония за Алина Кабаева.

С днешна дата има петиция и за лишаването на бившата гимнастичка от шампионските медали като една от най-титулуваните руски спортисти в историята, защото “тя и други поддръжници на Путин са не по-малко виновни за тероризирането на невинния народ на Украйна”.