Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лорд Антъни Бриджъртън (Джонатън Бейли) с Кейт Шарма (Симон Ашли) в кадър от сериала.
Лорд Антъни Бриджъртън (Джонатън Бейли) с Кейт Шарма (Симон Ашли) в кадър от сериала.

Хитовият американски сериал “Бриджъртън”, който предизвика голям фурор сред зрителите, се завръща с втори сезон в стрийминг платформата “Нетфликс”, като вече може да се гледат всичките осем епизода.

Продукцията е базирана на едноименната поредица исторически романи на американската писателка Джулия Куин и проследява живота на аристократичното семейство в Англия от XIX век по време на регентския период.

Останала вдовица, майката лейди Бриджъртън трябва да се погрижи за своите 8 деца, като освен всичко друго трябва и да задоми по-големите. Това накратко е сюжетът, по който върви романтичният и драматичен сериал. Първият сезон, базиран на първата книга от поредицата, беше посветен на най-голямата дъщеря на лейди Бриджъртън - Дафни. Сега вторият сезон проследява историята на най-големия син - лорд Бриджъртън, и неговата задача да си намери подходяща съпруга.

След като Дафни (в ролята Фийби Дайнвор) се омъжи за чаровния херцог Саймън Басет (Реге-Жан Пейдж), фокусът вече пада върху нейния по-голям брат лорд Антъни Бриджъртън (Джонатън Бейли), който след смъртта на баща им поема отговорността за семейството.

В предишния сезон е представена невъзможната любовна история между Антъни и Сиена Росо (Сабрина Барлет) - оперна певица, която не е от благородническо потекло и не може да се впише в семейната картина на фамилията Бриджъртън. Сега обаче на хоризонта се появяват Кейт Шарма (Симон Ашли, позната от друг хитов сериал на “Нетфликс” - “Сексуално образование”) и сестра ѝ Едуина Шарма (Чаритра Чандран), които отсядат при лейди Денбъри (Аджоа Андо), една от най-известните представителки на висшето общество. Сестрите Шарма пряко ще се обвържат с името на Антъни Бриджъртън, но коя в крайна сметка ще открадне сърцето му?

За огромно съжаление на феновете на сериала, Реге-Жан Пейдж няма да се върне в ролята на обаятелния херцог на Хейстингс - Саймън Басет, който в първия сезон беше един от главните герои. В своя инстаграм профил актьорът публикува снимка от снимачната площадка на поредицата и написа, че е било истинско удоволствие и голяма чест за него да влезе в ролята на херцога.

Точно в стила на историческото време, засегнато в сериала - 1813 година, в официалния инстаграм профил на “Бриджъртън” публикуваха “писмо”, написано от загадъчната героиня Лейди Уисълдаун. В него тя споменава, че на всички ще липсва присъствието на Саймън (в чиято роля е Пейдж), но той завинаги ще остане част от семейство Бриджъртън. Въпреки това неговата екранна съпруга Дафни ще продължи да бъде част от актьорския екип на продукцията, като ще трябва да помага на своя по-голям брат да намери и одобри подходящата съпруга.

Освен красивите рокли и костюми, изисканите балове и заплетените взаимоотношения между различните герои, отново ще се потопим в мистерията около лейди Уисълдаун, която знае всичко за всички. Всеки път с нейните бюлетини тя успява да скандализира висшето общество с тайните на различните му представители.

Създател на сериала е Крис ван Дюсън, а продуцент е Шонда Раймс. Двамата и преди са работили заедно покрай известния сериал “Анатомията на Грей”.

Първият сезон излезе преди 2 години и предизвика голям фурор сред зрителите, като стана и най-гледаният сериал на “Нетфликс”. От екипа на продукцията обявиха, че ще има и трети, и четвърти сезон.