Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков
Кирил Петков

Gemcorp и IP3 просто заявиха, че имат намерение да инвестират 1 милиард долара в енегретиката ни, заяви премиерът Кирил Петков по Би Ти Ви. "Няма да допуснем руски капитали в нашата икономика и в момента правим проверка на ДАНС", допълни той.

"Американското посолство просто каза, че се оттегля от дискусията и заради това правим проверката", допълни той.

"Хората, които са били свързани с шпионския скандал отново става въпрос за руски интереси, но специфично - да нямат Западните Балкани европейско бъдеще и да не са толкова добри отношенията ни със Северна Македония", допълни той.

"Много е странно поведението на прокуратурата. Искат записи от цял месец. За мен това е, че те искат да видят кой иска да дава сигнали. За мен това е на ниво престъпление. Защото правителството е вече точка за сигнали към европрокуратурата", допълни той.

"Аз нямам доверие на г-н Гешев, но се надявам, че има прокурори, които искат да работят за народа", допълни още той.

Той описа и денят си. "В 7 часа тръгнах от дома си, в 8,45 часа тръгнахме с министрите на земеделието и транспорта тръгнахме за към българско-турската граница, за да проверим контрола. Устовихме дейности, които не са нормални. При инспекцията за животни нямаше следи да са влизали животни", допълни той.

Урсула фон дер Лайен идвала на 8 април, за да подпише плана за възстановяване. Нямало да се затварят ТЕЦ-овете на въглища.