Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Разговор на премиера Кирил Петков с американския президент Джо Байдън, с твърдение, че Путин корумпирал покрай “Турски поток”, предизвика коментари от наши политици и руското посолство.

“Аз дадох и примера за “Турски поток”, където е факт, че 3 млрд. лв. бяха изхарчени от нашите пари за тръба, която не можем да използваме, и явно джиповете на “Аркад” се намериха в къщи като на г-жа Арнаудова. Точно това е инструментът - работиш с политическата вирхушка, ако си Путин, караш ги да харчат национални пари за твои проекти и ги работиш през корупция”, казва Петков.

Реакциите не закъсняха. Зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов коментира, че “Балкански поток” е българска собственост и запита наясно ли е премиерът Кирил Петков какво говори?

“Наясно ли е, че Русия иска да строи такива газпопроводи в чужбина, за да бъдат те тяхна собственост, а “Балкански поток” е българска ”, контрира той.

В пост на руското посолство нарекоха коментара на премиера недипломатичен, остър и груб, спрямо президента на Руската федерация Владимир Путин. Вместо елементарна благодарност, чуваме дамо безсмислени нападки, реагират оттам.

 Как бе построен “Балкански поток” виж инфографиката.

Строителство на "Балкански поток" през юни 2020 г.
Строителство на "Балкански поток" през юни 2020 г.