Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Искаме предсрочни парламентарни избори, защото виждаме, че това, което се случва в момента в страната е едно безвремие, едно непрекъснато нарушаване на законите и несправяне с кризите. На това сме свидетели за последните 100 дни - основно на политически уволнения и политически назначения. В парламента на практика освен закона за държавния бюджет и закона за бюджетите на държавното обществено осигуряване и на касата, други закони не са приети". Това заяви в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви Деница Сачева от ГЕРБ.

По думите й няма никакви големи и сериозни реформи, с които са били пълни предизборните програми. Нищо сериозно не е сложено на дневен ред, посочи тя.

Според Сачева вот на недоверие към кабинета може да има в много области. "Икономическата политика, евросредствата и еврофондовете, енергетиката, това, което става с цените", изброи тя.

"Нека всяко съмнение за корупция да се разследва, но нека да се разследва по един законен начин", коментира Деница Сачева по повод арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова. Тя припомни, че не е имало основания, с които да бъдат повдигнати съответните обвинения.

"Време е за лидерство и е време за една държавническа позиция, която би трябвало да бъде заета. Но виждаме, че от българското правителство на този етап няма такава", каза Сачева по повод на войната в Украйна и позицията на България.

„Когато господин Борисов беше премиер, той винаги е бил за мира за разбирателството, за това да се търси разумния компромис, да не се прекрачват граници. Но ние в момента вече имаме една съвсем различна ситуация. Ние имаме една агресивна намеса във всичко, което се случва в по отношение на международното право. Имаме война в Украйна. Няма как, когато се намираме в такава ситуация, когато украинците на практика защитават Европа, ние да бъдем в някаква ситуация, в която да нямаме категорично решение“, отбеляза тя.