Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Кадиев преди да влезе за разпит в прокуратурата СНИМКА: Димитър Мартинов
Георги Кадиев преди да влезе за разпит в прокуратурата СНИМКА: Димитър Мартинов

Внесох предложение хазартни игри в игрална зала да се облагат по един начин. Това бе редактирано от Менда Стоянова, като отпаднаха думите "игрална зала". 

Така се създаде двусмислица и Васил Божков можеше да си избира по какъв начин и в каъв размер да плаща данъци и такси. Това разказа пред журналисти Георги Кадиев преди разпита си в прокуратурата. 

Той е призован по казуса, по който бяха задържани Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Аранудова.  Според обвиненият в 19 престъпления Васил Божков той е бил изнудван от тях. 

Аз не твърдя, че промяната е направена с цел да се облагодетелства Божков. Създаде се обаче една двусмислица в закона и той се е възползвал от нея. Всъщност делото срещу него е именно за това, че едни са плащали по единия начин, а той е плащал по другия, разказа Кадиев. 

Той бе разпитан миналата седмица в националната полиция, но трябва да преповтори показанията си. Причината е, че Борисов и Горанов са били премиер и министър и разследването трябва да се води от следовател.