Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кметът на Болярино Стефка Милева. КАДЪР: NOVA
Кметът на Болярино Стефка Милева. КАДЪР: NOVA

19-годишен младеж от Раковски си открадна 12-годишна булка от пловдивското село Болярино, която му роди дете. Мъжът вече е с условна присъда от една година с 3 г. изпитателен срок заради съжителство с малолетна.

"Памела си гледа в момента бебето и е в мъжовия си дом", обясни пред "24 часа" кметицата на Болярино Стефка Милева. Селцето е малко и всички се познават. По думите й Памела е от многодетно семейство и има 11 сестри и братя.

Според шефа на комисията за борба с детската престъпност в Раковски Веселин Делипетров случаят е от 2020 г. Тогава 12-годишната девойка отишла на чужда сватба и там бъдещият й годеник я харесал и я взел. Заживял с нея. След като бащата на Памела научил, събрал близки и си прибрал щерката насилствено. Но когато разбрал, че девствеността й е отнета и е забременяла, я върнал в дома на младежа.

"В момента е с мярка "закрила", тъй като е непълнолетна, и сега социалните работници я убеждават да се върне в бащиния си дом и да продължи образованието си, тъй като реално е в 6-и клас", обясни Делипетров.

"Доколкото знаем, Памела в момента е в по-хубаво семейство в сравнение с нейното в Болярино. Но не можем да им хванем спатиите. Женят се, връщат се, после пак се прибират", описа кметицата Стефка Милева.